VOCAP Themareeks Strategisch talent Management

VOCAP Themareeks Strategisch talent Management
DATUM: 11/09/2021
TIJD: 10.00 - 13.00
EVENT TYPE: Online event

Als bedrijven het hebben over ’talent managen’, wat bedoelen ze dan eigenlijk? In deze workshop gaan we het hebben over talentfilosofieën. Wat is talent? En hoeveel mensen hebben het? Een selecte club van zeldzame genieën? Of heeft iedereen “een” talent? En kan talent worden ontwikkeld, en in welke mate? Gedurende 15 jaar onderzoek zijn deze twee basisvragen rond talentfilosofieën enorm nuttig gebleken voor organisaties die hun talentmanagementpraktijken willen ontwerpen of herontwerpen.

Wanneer: 11 september – 10:00

Waar: Online

Onderwerp: Recruitment Proces Automation

Ten eerste helpt de benadering van de talentfilosofie organisaties om hun definitie van talent zwart op wit te krijgen. In sommige gevallen gebruiken organisaties het woord ’talent’, maar waar ze het eigenlijk over hebben, zijn gaven, sterktes, of potentieel. Door deze kernbegrippen duidelijk af te lijnen ontstaat er een gedeelde taal voor talentmanagement, zowel binnen als tussen organisaties.

Ten tweede gaat het hier natuurlijk niet alleen om semantiek; discours en de praktijk moeten op elkaar worden afgestemd. Wij doen veel workshops met managers over de hele wereld en merken dat het hier in de praktijk vaak mis gaat. Wanneer verschillende stakeholders in een grote organisatie fundamenteel verschillende talentfilosofieën hebben bijvoorbeeld, zullen de talentmanagementprogramma’s van haar verschillende divisies er doorheen de jaren totaal anders gaan uitzien. Of bedrijven zéggen dat ze inclusief zijn, maar hebben wel een geheim talentprogramma voor hun top 1% “high-potentials”. Of, alle stakeholders in een bedrijf zijn er wel degelijk sterk van overtuigd dat talent kan worden ontwikkeld, maar als ze kijken waar hun geld naartoe gaat, beseffen ze dat ze 90% van hun HR-budget besteden aan rekrutering en selectie.

Wat veel bedrijven doorgaans doen, is beginnen met de praktijken. En wat wij zeggen is: begin met het “waarom”. Dus vanuit de fundamentele talentfilosofie van een bedrijf, volgt een gedeelde taal, volgt een logische reeks praktijken.

Meer informatie op de website van VOCAP Themareeks Strategisch talent Management

Vergelijkbare evenementen

  • Geen evenementen in deze categorie
  • Recruitment Tech Demo_Day - 20 april 2023 - Mechelen