• Zakennieuws toevoegen
  • Partners
  • Cookie instellingen
  • Privacy statement
Recruitmenttech.be
  • Home
  • Artikelen
  • Demo_Day 2024
    • Programma
    • Sprekers
    • Partners
    • Aanmelden
    • Locatie
    • 2022
  • E-mail update
  • Podcasts
  • Tech Landscape 2023
  • Agenda
    • Evenement toevoegen
  • Jobs
    • Gratis job toevoegen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Recruitmenttech.be
  • Home
  • Artikelen
  • Demo_Day 2024
    • Programma
    • Sprekers
    • Partners
    • Aanmelden
    • Locatie
    • 2022
  • E-mail update
  • Podcasts
  • Tech Landscape 2023
  • Agenda
    • Evenement toevoegen
  • Jobs
    • Gratis job toevoegen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Recruitmenttech.be
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Andreas Pfeffer (Recrewtment): ‘Onze hele tech-stack is volledig met elkaar geïnterconnecteerd’

Andreas Pfeffer (Recrewtment): ‘Onze hele tech-stack is volledig met elkaar geïnterconnecteerd’

30 mei 2023
in Nieuws
Reading Time: 5 mins read
Tags: Andreas PfefferBelgiëDemo_Day 2023IBM WatsonRecrewtmentRekruteringtech stacktechnologievr
Deel op LinkedInDeel op FacebookDeel op Twitterdeel via WhatsappDeel via e-mail

Uitzend- en selectiekantoren hebben een ruime keuze wat betreft rekruteringstechnologie. Waar dan te beginnen? Tijdens Demo_Day België 2023 vertelde Andreas Pfeffer over zijn bezoeken aan HR-techconferenties in Las Vegas, de geïnterconnecteerde tech-stack van zijn Recrewtment en de toekomst van rekrutering en technologie. 

België lang achteraan

In de twintig jaar dat hij inmiddels in het vak actief is, heeft Andreas Pfeffer rekrutering zich zien ontwikkelen van wekelijkse vacature-advertenties in kranten en magazines naar een volledig gedigitaliseerde omgeving. Toch zag hij dat België een tijd lang ‘helemaal achteraan’ stond wat betreft rekruteringstechnologie.

“Er is de voorbije jaren veel veranderd in België, maar in 2015 waren wij nog altijd hetzelfde aan het rekruteren, terwijl de wereld om ons heen helemaal veranderd was. Als je de situatie qua onboarding bijvoorbeeld vergelijkt met Nederland: daar zag je dat iedere KMO intussen een onboarding-app had. Dat hadden veel internationale bedrijven in België nog niet.”

Een gat in de markt

Pfeffer startte uiteindelijk uitzend- en selectiekantoor Recrewtment in hetzelfde jaar, in 2015. Maar niet voordat hij één van ’s werelds grootste HR-techconferenties had bijgewoond in de woestijn van Nevada, UNLEASH in Las Vegas. “Het is een typisch Amerikaanse conferentie, maar daar zijn mijn open echt opengegaan. Daar zag ik ineens wat er allemaal bestond en hoe het kwam.”

“Ons bedrijf is nog een relatief jonge speler in de sector. We begonnen klassiek met uitzending en rekrutering, maar we begonnen echt van nul af aan, zonder enige database om op terug te vallen. We draaien inmiddels een omzet van meer dan 40 miljoen euro. Ons aanbod is ook geëvolueerd – we doen niet alleen meer rekrutering, maar bieden ook andere diensten aan. Twee jaar geleden hebben we onze eerste overname gedaan: Future Alliance. Dit bedrijf was gespecialiseerd in executive search, loopbaanbegeleiding en outplacement.”

‘Digitalisering zit in ons DNA’

Inmiddels kent heeft het bedrijf 15 vestigingen in Vlaanderen en in Brussel. “Ik zie een goede match tussen enerzijds het persoonlijke contact en anderzijds inzetten op technologie als één van onze bestaansredenen. Digitalisering, AI en alles wat erbij hoort, zit in het DNA van Recrewtment. We hebben daar vanaf dag één heel sterk op ingezet. En ik geloof niet dat tooling de rol van een recruiter kan vervangen, maar in tegendeel ervoor kan zorgen dat die recruiter bezig kan zijn met wat die recruiter eigenlijk het liefste doet.”

“Tooling helpt ons enorm, omdat heel veel van de repetitieve taken beter, sneller en efficiënter gebeuren dan dat onze recruiters het (kunnen) doen.”

“Dat zijn de gesprekken die je voert met kandidaten, de competenties die je inschat en de link die je legt tussen tussen kandidaten en vacatures. Daar helpt tooling ons enorm mee, omdat heel veel van de repetitieve taken beter, sneller en efficiënter gebeuren dan dat onze recruiters het (kunnen) doen. Zij halen meer energie uit het menselijke contact.”

Eindgebruiker staat centraal

Waar baseert Pfeffer zijn keuzes op in de jungle van alle rekruteringstools? “Ik ben een beetje een tech-addict”, zegt hij. “Dus ik ben ben heel veel bezig met technologie en ik doe heel veel ideeën op. Maar bij ons is het de eindgebruiker die de beslissing nemen, dus dat zijn altijd de recruiters. Als we nieuwe technologieën introduceren, dan hebben wij interne focusgroep.”

Andreas Pfeffer tijdens Demo_Day in gesprek met host Lesly Arens.

“Tooling staat namelijk ten dienste van de eindgebruiker. En de eindgebruiker in een rekruteringskantoor zijn de consultants uiteindelijk die het werk doen.”

“Wij vragen wie er interesse heeft om rond tooling, rond automated matching te gaan werken of andere zaken. Wij roepen die groep samen en laten ze experimenteren met die software. Wij vragen vervolgens uit hoe nuttig, of onnuttig zij de tooling vinden. Tooling staat namelijk ten dienste van de eindgebruiker. En de eindgebruiker in een rekruteringskantoor zijn de consultants uiteindelijk die het werk doen.”

Samenwerking met Bullhorn

In 2016 ging Recrewtment in zee met Bullhorn, mede door de diverse mogelijkheden die het bood wat betreft een marketplace. “Dat heeft te maken met een tendens die je meer en meer ziet. Vroeg was het zo dat je niet alleen een ATS kocht, maar ook direct een systeem waarmee je de verloningen deed van je medewerkers, de facturatie en de matching. Dat is iets waar ik absoluut niet meer in geloof.”

“Met een solide ATS kun je vervolgens heel makkelijk andere software inklikken.”

Daarom werkt Pfeffer het liefst samen met meerdere partijen. “Met een solide ATS kun je vervolgens heel makkelijk andere software inklikken. Zo zijn we bijvoorbeeld van start gegaan met Bullhorn Automation en Analytics. Wij kunnen echt op niveau van rekruteerders nu gaan monitoren van wie het meest efficiënt is, wie is waar het meest mee bezig. Dat is voor ons een heel goede tool geweest.”

Geïnterconnecteerde tech-stack

Inmiddels is Recrewtment ook gestart met automated matching, op basis van de software van theMatchBox. “Wij doen twee dingen. Wij matchen vacatures aan kandidaten en omgekeerd. Klinkt allemaal heel eenvoudig, maar we doen het niet via boolean-search, maar via Natural Language Processing (NLP). Daarnaast gaan we met Minggo nu beginnen met het implementeren van ons kandidaten- en klantenportaal en de match tussen Bullhorn en onze website. Bij ons is heel de tech-stack volledig met elkaar geïnterconnecteerd.”

Het gevaar van hypes

Terwijl iedereen nog altijd een beetje in de ban is van ChatGPT, zat Pfeffer als één van de eersten achter zijn laptop om het fenomeen te proberen in 2022. “Ik was in het begin zeer enthousiast. En dacht: ‘wauw, wat kan dit systeem allemaal?’ Totdat ik daar een beetje meer in de diepte in ben gaan kijken en het gevaar daarvan zag. Zo vroeg ik ChatGPT naar informatie over mezelf én over Recrewtment. Eén, die tekst die daaruit kwam, die was zeer natuurlijk. Maar de info die erin stond klopte totaal niet. Daar stond bijvoorbeeld in dat ik een PhD aan de Universiteit van Amsterdam had en dat wij een beursgenoteerd bedrijf in Zwitserland waren.”

“Toen de metaverse werd aangekondigd, zou iedereen ook binnen één jaar met een VR-bril opzitten. Het blijven wel een soort hypes.”

Pfeffer ziet een parallel met de opkomst van IBM Watson in 2016 en zelfs meer recentelijk de Metaverse. “IBM Watson werd aangekondigd als het programma dat heel je HR-afdeling ging vervangen, maar je hoort er nu niet heel veel meer. Toen de metaverse werd aangekondigd, zou iedereen ook binnen één jaar met een VR-bril opzitten. Het blijven wel een soort hypes. Want ondertussen is het er ook al een heel stuk rustiger over dat onderwerp geworden.”

Tech neemt repetitieve zaken over

Toch ziet Pfeffer wel degelijk toekomst in ChatGPT-gerelateerde technologie. “Maar misschien niet precies wat we op dit moment denken dat we ermee kunnen doen. Ik denk dat dat soort AI-fenomenen over 10, 20 jaar een rol kunnen spelen op bepaalde zaken. Ik denk dat de rekrutering er over vijf jaar nog niet zo heel verschillend uitziet als de versie van vandaag.”

“Ik denk dat technologie meer en meer de rol gaat overnemen van al repetitieve zaken die geautomatiseerd kunnen worden.”

“Ik denk dat er heel veel bedrijven nog grote stappen moeten zetten in automatisering. Maar ik denk wel, de geesten gaan wel rijpen dat HR-professionals meer en meer echt gaan bezig zijn met het intermenselijke, met het contact leggen, met het inschatten van competenties. Ik denk dat technologie meer en meer de rol gaat overnemen van al repetitieve zaken die geautomatiseerd kunnen worden. Dat gaat zorgen voor meer efficiëntie in het hele proces.”

Vorige

Volg 22 juni het webinar ‘Het rekruteringsdilemma; snelheid of kwaliteit?’

Volgende

Hoe web3 freelancen in de Benelux transformeert en een verborgen talent hub creëert

Gerelateerde artikelen

Waarom rekruteerders conversaties moeten kunnen voeren met machines
Nieuws

Waarom rekruteerders conversaties moeten kunnen voeren met machines

27 september 2023
5 statistieken over rekruteringstechnologie die je moet weten
Insights

5 statistieken over rekruteringstechnologie die je moet weten

19 september 2023
Hoe Unique Belgium 10% meer sollicitaties genereerde met pop-ups
Interviews

Hoe Unique Belgium 10% meer sollicitaties genereerde met pop-ups

12 september 2023
Bas van de Haterd: ‘AI is een gamechanger voor personalisering in rekruteringsproces'
Video

Bas van de Haterd: ‘AI is een gamechanger voor personalisering in rekruteringsproces’

7 september 2023

Comments 1

  1. Pingback: Dit waren de 15 populairste artikelen over rekruteringstechnologie in de eerste helft van 2023 - Recruitmenttech.be

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RECENTE ARTIKELEN

Waarom rekruteerders conversaties moeten kunnen voeren met machines

Waarom rekruteerders conversaties moeten kunnen voeren met machines

27 september 2023
5 statistieken over rekruteringstechnologie die je moet weten

5 statistieken over rekruteringstechnologie die je moet weten

19 september 2023
Hoe Unique Belgium 10% meer sollicitaties genereerde met pop-ups

Hoe Unique Belgium 10% meer sollicitaties genereerde met pop-ups

12 september 2023

MEEST GELEZEN AFGELOPEN 30 DAGEN

Dit zijn de populairste 10 jobboards van België: Indeed op 1

Dit zijn de populairste 10 jobboards van België: Indeed op 1

10 maart 2020
Hoe Unique Belgium 10% meer sollicitaties genereerde met pop-ups

Hoe Unique Belgium 10% meer sollicitaties genereerde met pop-ups

12 september 2023
De voor- én nadelen van Kunstmatige intelligentie in het recruitmentvak

De voor- én nadelen van Kunstmatige Intelligentie voor rekrutering

19 april 2021
Volgende
Hoe web3 freelancen in de Benelux transformeert en een verborgen talent hub creëert

Hoe web3 freelancen in de Benelux transformeert en een verborgen talent hub creëert

Categorieën

  • Awards (2)
  • Bots & voice (2)
  • Case_Day (2)
  • Demo_Day (99)
  • Demo_Night (3)
  • Downloads (3)
  • Even voorstellen… (7)
  • Event (5)
  • Guide 2020 (1)
  • Insights (15)
  • Inspiratie (10)
  • Interviews (45)
  • Leveranciers in tijden van coronacrisis (5)
  • Nieuws (98)
  • Podcast (24)
  • Recruitment Tech Landscape (2)
  • Recruitmentsystemen (1)
  • Sourcing & search (1)
  • Survey (2)
  • Tips & tricks (23)
  • Tools (24)
  • Trends (15)
  • Video (30)
  • Visie (1)
  • Whitepapers (5)
  • Zakennieuws (20)

Recente artikelen

Waarom rekruteerders conversaties moeten kunnen voeren met machines

Waarom rekruteerders conversaties moeten kunnen voeren met machines

27 september 2023
5 statistieken over rekruteringstechnologie die je moet weten

5 statistieken over rekruteringstechnologie die je moet weten

19 september 2023
Hoe Unique Belgium 10% meer sollicitaties genereerde met pop-ups

Hoe Unique Belgium 10% meer sollicitaties genereerde met pop-ups

12 september 2023
Bas van de Haterd: ‘AI is een gamechanger voor personalisering in rekruteringsproces'

Bas van de Haterd: ‘AI is een gamechanger voor personalisering in rekruteringsproces’

7 september 2023
Ontdek 2 november de rekruteringstechnologie van 2024 tijdens RTE23

Ontdek 2 november de rekruteringstechnologie van 2024 tijdens RTE23

5 september 2023

Meest gelezen afgelopen 30 dagen

Dit zijn de populairste 10 jobboards van België: Indeed op 1

Dit zijn de populairste 10 jobboards van België: Indeed op 1

10 maart 2020
Hoe Unique Belgium 10% meer sollicitaties genereerde met pop-ups

Hoe Unique Belgium 10% meer sollicitaties genereerde met pop-ups

12 september 2023
De voor- én nadelen van Kunstmatige intelligentie in het recruitmentvak

De voor- én nadelen van Kunstmatige Intelligentie voor rekrutering

19 april 2021
Pieter Van Hemele (Talentus): ‘Technologie maakt het rekruteringsproces nog niet 1 op 1 digitaal’

Pieter Van Hemele (Talentus): ‘Technologie maakt het rekruteringsproces nog niet 1 op 1 digitaal’

30 juni 2022
Ontdek 2 november de rekruteringstechnologie van 2024 tijdens RTE23

Ontdek 2 november de rekruteringstechnologie van 2024 tijdens RTE23

5 september 2023

© 2020-2023 Recruitment Tech Network | Europalaan 500 3526 KS UTRECHT Nederland

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Home
  • Artikelen
  • Demo_Day 2024
    • Programma
    • Sprekers
    • Partners
    • Aanmelden
    • Locatie
    • 2022
  • E-mail update
  • Podcasts
  • Tech Landscape 2023
  • Agenda
    • Evenement toevoegen
  • Jobs
    • Gratis job toevoegen

© 2020-2023 Recruitment Tech Network | Europalaan 500 3526 KS UTRECHT Nederland

Recruitment Tech Demo_Day - 20 april 2023 - Mechelen

Recruitment Tech Demo_Day - Donderdag 20 april 2023 - Mechelen
Meld je als rekruteerder of HR-professional tot 6 april gratis aan
We gebruiken cookies op deze site. Cookies om bijvoorbeeld content te personaliseren, video en social media tools aan te bieden en om ons websiteverkeer (anoniem) te analyseren.
Cookie instellingenAlle cookies toestaan
Privacy & Cookies Policy

Privacy overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren terwijl je door de website navigeert. Van deze cookies worden de cookies die als noodzakelijk zijn gecategoriseerd, opgeslagen in jouw browser omdat ze essentieel zijn voor de werking van de basisfuncties van de website. We gebruiken ook cookies van derden die ons helpen analyseren en begrijpen hoe u deze website gebruikt. Deze cookies worden alleen met jouw toestemming in jouw browser opgeslagen. Je hebt ook de mogelijkheid om deze cookies uit te schakelen. Maar het uitschakelen van sommige van deze cookies kan een effect hebben op jouw browse-ervaring.
Noodzakelijke cookies

Noodzakelijke cookies zijn absoluut noodzakelijk voor de goede werking van de website. Deze categorie omvat alleen cookies die de basisfunctionaliteiten en veiligheidskenmerken van de website garanderen. Deze cookies slaan geen persoonlijke informatie op.

Niet-noodzakelijke cookies

Cookies die mogelijk niet bijzonder noodzakelijk zijn voor het functioneren van de website en die specifiek worden gebruikt om persoonlijke gegevens van de gebruiker te verzamelen via analyses, advertenties en andere ingebedde inhoud, worden als niet-noodzakelijke cookies beschouwd. Het is verplicht om toestemming van de gebruiker te verkrijgen voordat deze cookies op uw website worden gebruikt.

Advertenties

Advertentiecookies worden gebruikt om bezoekers te voorzien van relevante advertenties en marketingcampagnes. Deze cookies houden bezoekers bij op verschillende websites en verzamelen informatie om advertenties op maat te kunnen leveren.

Analytics

Analytische cookies worden gebruikt om te begrijpen hoe bezoekers met de website omgaan. Deze cookies helpen informatie te verstrekken over het aantal bezoekers, de bounce rate, de verkeersbron, enz.

Opslaan en accepteren