In de nieuwe podcastserie Recruitment Tech Podcast van Recruitmenttech.be spreekt Martijn Hemminga, oprichter van Recruitmenttech.be, met gebruikers, experts en leveranciers van rekruteringstechnologie in België. In deze editie is Filip De Geijter te gast.

Podcast

In deze tweede podcast ging Martijn langs bij Actonomy in Gent om in gesprek te gaan met CEO Filip De Geijter. Actonomy is pionier op het vlak van meertalige semantische zoek en matching software en maakt gebruik van een unieke combinatie van verschillende technologieën zoals AI, deep learning, language understanding en ontologieën.

Artificiële intelligentie

In dit gesprek hoor je hoe Actonomy ooit is ontstaan, wat voor klanten gebruik maken van hun oplossingen, welke ontwikkelingen er zijn in de matching & search markt en wat hun plannen zijn voor de komende jaren. “Vijftien jaar geleden begonnen wij in de hoek van artificiële intelligentie, alleen had niemand daar echt interesse in toen. Het werd zelfs gezien als niet interessant. Nu is dat compleet veranderd”, aldus Filip.

Tech

“Volgens mij komen we nu in de fase dat technologie te vertrouwen is. Ik denk dat zeker zeventig procent van het rekruteringsproces geautomatiseerd kan worden. Ik denk dat het goed is dat niet honderd procent geautomatiseerd kan worden, omdat er ook een menselijk, een subjectief aspect aan verbonden is.” In onderstaande podcast gaat Filip De Geijter dieper in op zijn visie op rekruteringstechnologie.

Podcast

In de allereerste podcast trok Martijn wederom naar Gent, waar een van de twee kantoren van HRlinkIT is gevestigd. In dit gesprek vertelt oprichter Wim Van Meerbeeck hoe hij met zijn organisatie is gestart, wat HRlinkIT precies doet, wat het Minggo platform inhoudt, welke ontwikkelingen er op de Belgische markt zijn op het vlak van rekruteringstechnologie en hoe hij de toekomst van de technologie binnen rekrutering ziet. Deze aflevering beluister je hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here