Startup Pitch Demo_Day België

Op het gebied van rekruteringstechnologie zijn veel startups actief. Jonge bedrijven die met innovatieve oplossingen bestaande technologieën en aanbieders uitdagen. Deze bedrijven van de toekomst hebben veelal geen grote marketingbudgetten. Recruitment Tech Demo_Day Online België op 15 oktober 2020, biedt daarom twee startups de mogelijkheid om zich gratis te presenteren. 

Meld je aan t/m 24 augustus 2020

Van maandag 13 juli tot en met maandag 24 augustus 2020 17.00 uur kunnen Belgische startups inzenden voor de Startup Pitch en aangeven waarom zij niet mogen ontbreken tijdens Demo_Day 2020. Samen met de publieksjury bepaalt de organisatie welke twee startups zich gratis mogen presenteren tijdens de eerste editie van Demo_Day in België. De organisatie beoordeelt de pitches onder meer op de volgende zaken:

  • Innovatief karakter van de tool;
  • Onderscheidendheid van de oplossing;
  • Onderbouwing van de pitch;
  • Kwaliteit van de pitch.

Wie mogen deelnemen?

De Startup Pitch is bedoeld voor startups in de Benelux op het gebied van rekruteringstechnologie. De startup moet na 1 januari 2019 zijn opgericht (volgens de Kruispuntbank van Ondernemingen/Kamer van Koophandel). De organisatie moet acteren als startup door dit duidelijk in haar communicatie te vermelden en/of verbonden te zijn aan een incubator en/of maximaal 10 medewerkers in dienst te hebben. Alleen startups die nog niet eerder hebben ingezonden voor de Startup Pitch mogen deelnemen.

Publieksjury

Het publiek mag van 26 tot en met 7 september 2020 stemmen op de genomineerde startups. De uitslag van de publieksjury en van de organisatie tellen beide voor 50% mee. Op woensdag 9 september wordt in de Recruitment Tech Monthly van 16.00 – 16.30 uur via een livestream via LinkedIn bekendgemaakt wie de twee winnaars zijn.

Wat kun je winnen?

Twee startups krijgen een startup partnership voor Demo_Day Online t.w.v. € 1.000,- bestaande uit het verzorgen van een online demo op 15 oktober, een interactieve sessie (virtuele ronde tafel) en mogrlijkheden voor netwerken en zichtbaarheid. Verder krijgen de startups de nodige zichtbaarheid via onder meer Recruitmenttech.be, nieuwsbrief, social media en de Recruitment Tech Podcasts.

Doe mee en stuur jouw Startup Pitch in

Via dit online formulier kun je van 13 juli tot en met 24 augustus 2020 jouw Startup Pitch insturen. Naast tekst vragen we je ook om in maximaal 1 minuut een videopitch op te nemen of te uploaden via het formulier. Optioneel kun je ook een videolink meesturen met een demo van jouw tool.

Planning 2020

  • 13 juli: start inzenden
  • 24 augustus: einde inzenden
  • 26 augustus: bekendmaking nominaties
  • 26 augustus: start publieksjury
  • 7 september: einde publieksjury 17.00 uur
  • 9 september: bekendmaking winnaars via LinkedIn Live (16.00 uur)

Recruitment Tech Demo_Day - 20 april 2023 - Mechelen